Плакета ,,Жанка Стокић“ одлази у руке Слободе Мићаловић

test

Плакета ,,Жанка Стокић“ одлази у руке Слободе Мићаловић

Плакета ,,Жанка Стокић“ одлази у руке Слободе Мићаловић Плакета ,,Жанка Стокић“ одлази у руке Слободе Мићаловић

На Позоришним свечаностима ,,Жанки у част“, одржаним у Кучеву, плакету ,,Жанка Стокић“ за најбоље глумачко остварење освојила је Слобода Мићаловић, за улогу Френки у ,,Френки и Џони“, рађеној у продукцији Народног позоришта из Београда и Сомборског позоришта.

 

Ову одлуку донео је Уметнички савет, који је радио у саставу: Љиљана Јовић, дипломирана историчарка уметности , Бојан Вељковић, магистар примењених уметности и Александар Станковић, професор српског језика и књижевности.

– Слобода Мићаловић кроз лик Френки осветљава комплексност мушко-женских односа садашњице. Раскошним талентом и сувереном игром, Слобода гради карактерни лик који савладава страхове и неуспехе шаљући поруку и охрабрење публици да права љубав никада не касни. Слобода Мићаловић, уверљиво, дочарала је широк дијапазон карактерних црта и емоција овог упечатљивог лика. Са лакоћом кроз читав комад својом снагом и глумачком убедљивошћу пленила је сценом – наведено је у образложењу одлуке о награди. Уручење плакете обавиће се у Народном позоришту у Београду, у термину који ће накнадно бити објављен.

 

Српски сајт/Данас
Фото: Принтскрин