дец
18
No title by Dušica Antić Rašić / with 0 comments

У петак 22. децембра 2017. године у 12.00 часова у насељу Степа Степановић, биће отворен огранак Библиотеке "Доситеј Обрадовић" на Вождовцу, Библиотека "Милорад Панић Суреп".

Библиотека „Милорад Панић Суреп“ на Вождовцу једна је од најстаријих јавних библиотека у Београду. Налазила се на адреси Устаничка бр. 66, а добила је назив по истакнутом културном раднику, човеку који је обележио културни живот престонице залажући се за изградњу Музеја Савремене уметности, Музеја револуције, као и нове зграде Народне библиотеке Србије, чији је, пред крај живота, био и управник.

Из разлога лоших комуналних услова, пре 2 године библиотека је престала са радом на претходној адреси. Почетком ове године, Библиотека града Београда добија на коришћење простор у насељу Степа Степановић, у Улици генерала Љубомира Милићевића 3 (68 квадратних метара), те је одлучено да се у овај простор пресели фонд Библиотеке „Милорад Панић Суреп“.

Библиотечки простор је изузетно модерно опремљен новим намештајем, интернет-читаоницом, као и фондом од око 13.000 јединица књижног фонда намењеног како одраслима, тако и дечјој популацији.

0 Comments

Leave a Comment

Anti-spam test:
+=