Српски културни идентитет: Пројекат намењен српској деци и омладини у дијаспори

Пројекат „Српски културни идентитет“ намењен је српској деци и омладини одраслој у дијаспори.

Циљ пројекта који је покренуло  удружење „Generator Ideja Sintezis“ је да упозна младе људе са српском културом, информише о историји и актуелним темама Србије и на тај начин их укључи у друштвени жвот матичне земље.

Осавремењавањем и креирањем богатијег садржаја, успоставља се нови идентитет, у складу са савременим тенденцијама, развија се нов начин очувања свести о припадности српском идентитету и изграђује се здрав однос према култури за коју се везује осећај припадности.

Савремени, убрзани начин живота и глобализација присутна у целом свету, довели су до тога да многи млади заборављају своје корене и национални идентитет који носи припадност српској нацији. Чест је случај да родитељи или нису довољно информисани или немају довољно времена како би својој деци пренели знање и традицију. Основни циљ пројекта је да се тај, српски део идентитета осавремењује и богати садржајима и да не остане замрзнут у оном времену у којем су родитељи или преци стигли на нову територију.

У својој првој фази пројекта, посетиоци ће имати прилику да сазнају више о српском културном идентитету из угла историчара Немање Старовића и Петра Ђорђева.

Пројекат је реализован у сарадњи са Министарством спољних послова Републике Србије, Управом за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и фирмом ЛЕСТЕ, која је специјализована за електронску едукацију.
Сав садржај је потпуно бесплатан корисницима који желе да се едукују о српском културном наслеђу и доступан путем линка.

 

Фото: Промо