Аустралијан опен: Ђоковић се није пласирао у четвртфинале турнира

Аустралијан опен: Ђоковић се није пласирао у четвртфинале турнира Аустралијан опен: Ђоковић се није пласирао у четвртфинале турнира

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић није успео да се пласира у четвртфинале Аустралијан опена пошто је поражен од Хјеона Чунга из Јужне Кореје са 3:0 (7:6(7:4), 7:5, 7:6(7:3)).

Новак је тако завршио такмичење на првом турниру на коме је учествовао после шестомесечне паузе због повреде. Чунг ће у четвртфиналу играти против Американца Тениса Сандгрена који је избацио Доминика Тима.
Новак је лоше започео меч, направио два пута по две дупле сервис грешке и омогућио Чунгу да поведе са 4:0. Међутим, успео је одмах да се врати у меч и стигне до изједначења 5:5. Тенисери су ушли у тај-брејк који је Корејанац успео да реши у своју корист.

Други сет је имао сличан сценарио. Чунг је повео са 3:0, а Новак успео да се врати и изједначи на 4:4. При резултату 5:6 Новак је сервирао и новом дуплом сервис грешком допринео да Чунг освоји и други сет.

Новак је трећи сет отворио брејк и чинило се да се враћа у меч, међутим Чунг је везао два брејка и преокренуо резултат. Уследио је рибрејк Ђоковића, па су ривали ушли у тај-брејк.

 

Српски сајт/Курир
Фото: Принтскрин