БГ медиа фестивал: Интернеационални скуп од 1. до 3. децембра

Интернационални медијски скуп “БГ медиа фестивал” биће одржан од 1. до 3. децембра у Београду, имаће информативно-образовни карактер, а најважнији део биће 34 панел дискусије на тему будућности журнализма, маркетинга и односа са јавношћу, најавили су данас организатори.

Најважнији део програма на фестивалу биће, како су рекли организатори, 34 панел дискусије на тему будућности новинарства, маркетинга и односа са јавношћу. Међу панелистима су новинари, уредници, председници и директори новинарских удружења, медијских кућа…

Директорка и главна и одговорна уредница Едукативне телевизије Бојана Јанковић рекла је данас да ће на свом панелу „Стварамо ли медијске и комуникацијске глупане“ говорити о губитку пажње људи.

„Не знамо више шта је то што треба да презентујемо, а да дође до публике, да држи пажњу. Трудимо се да на модеран начин презентујемо садржај који ће се борити против тога да правимо медијске идиоте и публику која ће само гледати да има нешто што је брзо. Углавном са тим ‘брзим’ долази до форсирања гомиле неквалитетних садржаја“, рекла је Јанковић и додала да је мисија њихове телевизије „да не скраћују све садржаје јер квалитет не може никада да буде ни брз, ни јефтин“.

Водитељ Дневника на Радио-телевизији Србије Владимир Јелић рекао је да би неке старе вредности требало да задржимо, да их развијамо и да на томе градимо нешто што бисмо могли да учимо будуће генерације.

„Мислим да је Дневник то, не захваљујући нама, већ захваљујући принципу на којем функционише, а то је да се вести преносе онакве какве јесу. Нисмо ми ту да коментаришемо, већ да их пренесемо такве какве јесу, без обзира да ли се то свидело нама или великој већини или не“, рекао је Јелић који ће на „БГ медиа Фестивалу“ говорити на панелу „Феномен ТВ дневника“.

Новинарка и аутока Едукативне телевизије Катарина Лазаревић рекла је да ће бити панелиста на три панела, где ће између осталог, причати о презентерима и њиховом начину живота.

„Ја сам годинама радила као презентер на Б92 и имала сам поверење јавности јер сам радила из срца, нисам се трудила да се некоме допаднем и била сам оно што јесам. И то су имали стари презентери, имали су душу и радили су с љубави. Они нису желели да се сликају да би били популарни и да би зарадили велике паре преко ноћи. Они су само хтели да пренесу информацију“, рекла је Лазаревић.

Српски сајт/УНС