CNN TRAVEL: Десет најбољих места које би требало обићи у Београду

Српска престоница константно оживљава своје историјске квартове, и попут Будимпеште преокреће запуштене просторе у шик барове.

Ношени жељом да што више времена проведу напољу, Београђани културу испијања кафе узимају веома озбиљно у овој узбудљивој дестинацији југоисточе Европе“.

Овако почиње репортажа о Београду у CNN TRAVEL коју је након посете нашем граду написала Mary Novakovich, позната британска новинарка са којом дуги низ година сарађују туристичке организације Београда и Србије.

У чланку се препоручују најбоља места за посету у Београду: Калемегдан „зелено историјско срце Београда“, Кнез Михаилова улица као „главна артерија града која константно бруји животом“, Дорћол као један од најстаријих и најатрактивнијих квартова са великим бројем кафића и барова, затим Скадарлија и „живописни“ Земун са својим специфичним садржајима.

Народни музеј је према CNN TRAVEL „вредело чекати због импресивне уметничке колекције“, као и Музеј савремене уметности и Храм светог Саве. Ноћни живот на рекама се у Београду не сме пропустити, као ни Ада Циганлија, која уз плажу са Плавом заставом, бројне кафиће и ресторане, нуди и терене за голф, километре бициклистичких стаза, малени зоо врт, па чак и симулатор за скијање на води.