Дан девојчица: Отворен конкурс за такмичење

Дан девојчица: Отворен конкурс за такмичење Дан девојчица: Отворен конкурс за такмичење

Међународни „Дан девојчица” установљен је на нивоу УН и обележава се сваког последњег четвртка у априлу

Поводом обележавања међународног Дана девојчица у ИКТ-у, Удружење пословних жена Србије уз подршку Теленор фондације, другу годину за редом организују такмичење за девојчице 7. и 8. разреда основне школе под називом „УХВАТИ ИДЕЈУ“.

Такмичење се организује са циљем да подстакне предузетничко размишљање код девојчица а више информација о пропозицијама такмичења и образац за пријаву, девојчице могу преузети са сајта Удружења пословних жена Србије www.poslovnezene.org.rs.

Задатак је да девојчице представе своје предузетничке идеје одговарајући на тему такмичења „Како да знање претворим у предузетништво”. Девојчице су позване да буду иновативне и креативне у осмишљавању што интересантнијих радова у форми видео туторијала на задату тему у трајању до 90 секунди.

Шта је потребно?

Неопходно је да се на конкурс са радовима јаве тимови од по три чланице чиме се подстиче тимски рад. Три најбоља рада биће награђена вредним наградама, а победнички тимови ће бити проглашени након радионице која ће се за финалисте такмичења одржати 27. 4. 2017. године у компанији Теленор.

Пројекат има за циљ да девојчице оснажи приликом одабира будућих професија, да не подлежу стереотипима, те да бирају свој позив и у нетипично женским занимањима у секторима попут информационих технологија. Како је ова деценија проглашена деценијом предузетништва од стране Министарства привреде РС, желимо да девојчице подстакнемо да стичу своја прва искуства у предузетништву, како би то размотриле као каријерну опцију, иначе занемарену у систему формалног образовања.