ДОБРЕ ВИЛЕ И МАТУРСКЕ ХАЉИНЕ: Поклоните своју хаљину другој девојци

Добре виле и матурске хаљине је акција чија је главна идеја да девојке које су већ прославиле своју матуру, поклоне хаљину, ципеле, торбу или нешто од осталих ствари потребних некој другој матуракињи како би заблистала на својој прослави.

Када су крајем јула прошле године Весна и Ана организовале први пут ову акцију, биле су сигурне да ће усрећити велики број девојака које очекује велика или мала матура. Након завршетка саме акције, схватиле су да су повезале више од три стотине матуранткиња и добрих вила и било им је јасно да ова акција мора постати традиционална. Ове године, акција се наставља.

Како сте дошле на идеју да започнете ову акцију?

– Акција је почела 2016. године када нас је инспирисала једна слушатељка из Зрењанина, Алиса. Она је поклонила своју матурску хаљину. Правили смо радијску причу и схватиле да можемо све ово да подигнемо на виши ниво. Направиле смо Фејсбук страну „Добре виле и матурске хаљине“. Све остало је историја – започиње причу Весна Законовић Арежина.

У Србији је прошле године било око 300 добрих вила. Да ли је више малих или великих матуранткиња добило хаљину?

– Нисмо водиле евиденцију тог типа. Нама је најбитније да девојка своје матурско вече проведе срећна и задовољна у хаљини коју је изабрала.

Весна каже да је свака прича топла и нежна на свој начин. Свакако душу греју поруке захвалних самохраних мајки. Као и породице близанаца, јер је за њих све ово озбиљан трошак.

Ове године идете даље. Да ли ће бити неких новина?

– Све поруке чувамо, а са неким вилама и матуранткињама остали смо у контакту и после акције
Новина је начин поклањања. Све девојке које буду желеле да постану добре виле, требало би да испрате кораке који су назначени на сајту www.kevazakon.com.

Да ли је било заинтерсованих компанија/креатора који су хтели да се укључе или не желите да идете у том смеру?

– Нисмо укључили брендове и трендове јер је суштина да смо све исте и да једна другој помажемо. Просто нити је било потребе нити смо инсистирале и тражиле помоћ тог типа – закључује Весна.

Уколико и међу вама има оних којима је хаљина потребна или желите да вашу поклоните, посетите Фејсбук страницу Добре виле и матурске хаљине.