ДругАчији: Лето на Ади за особе са инвалидитетом

На Ади Циганлији (Терапијски врт и терени за ОСИ) у среду 7. јуна 2017. године у 10 часова биће организована манифестација „ДругАчији?“ у организацији Центра за нове идеје чиме ће бити отворена манифестација “Лето на Ади за особе са инвалидитетом”.

На свечаном отварању учесницима ће се обратити промотер овог пројекта, легенда југословенске атлетике Ненад Стекић.

Циљ манифестације је да се особама са инвалидитетом, побољша психофизичко стање бављењем спортско-рекреативним активностима у природи и у Терапијском врту Аде Циганлије. Пројектом „ДругАчији 2017“ подиже се ниво свести послодаваца о социјалној укључености особа са инвалидитетом у пословни живот, као и повећање капацитета организација цивилног друштва.

Програм учесницима пружа могућност такмичења у различитим дисциплинама које су прилагођене особама са инвалидитетом: шах, кошарка, стони тенис, пикадо, боћање, а предвиђен је и јога час.

ПРОГРАМ

Ада Циганлија – Терени за спортско рекреативне активности особа са инвалидитетом Предлог програма са сатницом манифестације „ДругАчији 2017“, која отвара Лето на Ади за особе са инвалидитетом:

9:45 – 10 h – Окупљање учесника

10:05 – 10:20 Поздравни говор и свечано отварање

Присутнима ће се обратити Ненад Стекић, промотер манифестације, Горан Касум, професор на Факултету спорта и физичког васписања, Дејан Томашевић, секретар КСС, Горан Шеховић из Центра за нове идеје и представник Параолимпијског комитета.

Манифестацију отвара представник Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.

10:30 – 13:00 Инклузивна шаховска симултанка (Терапијски врт)

10:30 – 12:00 Програм на кошаркашком терену. (Отварање кошаркашког терена, за кошарку у инвалидским колицима и седеће одбојке за ОСИ)

11:00 – 12:00 Пикадо турнир за ОСИ

11:00 – 12:30 Турнир у боћању за ОСИ

11:00 – 12:30 Турнир у стоном тенису за ОСИ

Током дана биће организован Јога час за ОСИ, који ће водити Александра Ђоковић.

 

Пројекат „ДругАчији 2017“ подржан je од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на јавном конкурсу за 2017. годину.