Ер Србија затворила све пословнице ван Београда

Ер Србија затворила све пословнице ван Београда. Пословница Ер Србије, некадашњег Јата, престала је да постоји у Нишу после четири деценије. Објекат у Вождовој улици у центру града је потпуно исељен, а престао је да ради 1. августа.

Како незванично сазнају Јужне вести, затворене су све испоставе националне авио-компаније ван Београда, а било их је, осим у Нишу, у Новом Саду и Ужицу.

У нишкој пословници било је троје запослених, а иако се авио-карте продају преко интернета, представништва компанија служе уколико путници имају рекламације или друге проблеме, специјалне захтеве приликом путовања и потребне су им сличне услуге.

Према за сада непотврђеним информацијама, тај објекат Ер Србија није изнајмљивала већ је био у власништву компаније, а годинама је на излогу био велики препознатљив лого српске националне компаније “ЈАТ Аirways”.

Компанија је још раније најавила отпуштања 30 радника, што је потврдио и председник Надзорног одбора компаније Синиша Мали. Иначе, Ер Србија је део “Етихада” из Емирата, који је прошле године био у губитку 1,87 милијарди долара.

Како су запослени у овој компанији казали за лист Данас, они верују да је разлог отпуштања то што компанија жели да увећа профит, али су тврдили и да смањењем обима услуга Ер Србија иде ка статусу „low cost“ превозника.

Авиони ове компаније не лете из Ниша од 2009. године, а иако је био најава да би можда могли поново да имају комерцијалне летове са аеродрома „Константин Велики“, ово се није догодило, пишу Јужне вести.

Српски сајт/Јужне вести