Ер Србија затворила све пословнице ван Београда

Ер Србија затворила све пословнице ван Београда Ер Србија затворила све пословнице ван Београда

Ер Србија затворила све пословнице ван Београда. Пословница Ер Србије, некадашњег Јата, престала је да постоји у Нишу после четири деценије. Објекат у Вождовој улици у центру града је потпуно исељен, а престао је да ради 1. августа.

Како незванично сазнају Јужне вести, затворене су све испоставе националне авио-компаније ван Београда, а било их је, осим у Нишу, у Новом Саду и Ужицу.

У нишкој пословници било је троје запослених, а иако се авио-карте продају преко интернета, представништва компанија служе уколико путници имају рекламације или друге проблеме, специјалне захтеве приликом путовања и потребне су им сличне услуге.

Према за сада непотврђеним информацијама, тај објекат Ер Србија није изнајмљивала већ је био у власништву компаније, а годинама је на излогу био велики препознатљив лого српске националне компаније “ЈАТ Аirways”.

Компанија је још раније најавила отпуштања 30 радника, што је потврдио и председник Надзорног одбора компаније Синиша Мали. Иначе, Ер Србија је део “Етихада” из Емирата, који је прошле године био у губитку 1,87 милијарди долара.

Како су запослени у овој компанији казали за лист Данас, они верују да је разлог отпуштања то што компанија жели да увећа профит, али су тврдили и да смањењем обима услуга Ер Србија иде ка статусу „low cost“ превозника.

Авиони ове компаније не лете из Ниша од 2009. године, а иако је био најава да би можда могли поново да имају комерцијалне летове са аеродрома „Константин Велики“, ово се није догодило, пишу Јужне вести.

Српски сајт/Јужне вести