ETNOLOGY FEST: Нематеријално културно наслеђе као инспирација

test

ETNOLOGY FEST: Нематеријално културно наслеђе као инспирација

ETNOLOGY FEST: Нематеријално културно наслеђе као инспирација ETNOLOGY FEST: Нематеријално културно наслеђе као инспирација

У Београду ће се од 12 – 15. октобра одржати први Etnology Fest, мини фестивал интернационалног карактера који ће показати значај, важност и богатство културног наслеђа кроз различите форме изражавања: модне ревије, изложбе, рукотворине, документарне филмове, као и занимљиве радионице и предавања уважених предавача. Нагласак ће бити стављен на традиционалну уметност и нематеријално културно наслеђе као и на њихову континуирану присутност у савременом друштву, кроз модерну уметност.

ETHNOLOGY FASHION:
Фестивал отвара јединствена ревија Ethno Couture “Коло” којом ће национални ансамбл Србије у част 70 година рада, представити ношње високе уметничке вредности. „Сирогојно Etnology бy Филип Максимовић“ назив је модне ревије, која је на програму трећег дана фестивала.

Земља у фокусу и специјални гост првог Etnology Fest-а биће Русија. Из своје богате културне понуде, Руска федерација ће се представити живописним костимима и накитом из Јакутије – (Саха Република), далеке и хладне северне области, која има изузетно богату традицију и коју са успехом преноси са генерације на генерацију. Посебну пажњу јавности и медија изазваће долазак и модна ревија чувеног руског креатора Славе Заитсева, који се у свету прославио својим колекцијама инспирисаним руским мотивима и који је специјални гост првог Etnology Fest -а.

ETNOLOGY MASTER CLASS:
Сваког дана фестивала, у поподневним сатима, биће организована предавања етнолога и кустоса на тему богатог стваралаштва нашег, руског и афричког народа. У току поподнева су на програму и радионице за децу (израда лоптица од пустоване вуне) које ће држати Етно мрежа.

ETNOLOGY ПАНЕЛ:
О улози медија у промоцији и очувању културног наслеđа биће речи другог дана фестивала, 13.октобра у 13 časova, у Музеју науке и технике, на Etnology панелу.

ETNOLOGY БАЗАР:
У склопу фестивала, свакодневно од 14-18 часова у Музеју науке и технике биће организован Базар, где ће публика моћи да разгледа и купи део аутентичних производа земаља учесница.

Etnology Fest се затвара ексклузивном модном ревијом чувеног руског креатора Славе Заитсева у Етнографском музеју, 15.октобра.