Швајцарска: Изабрана нова управа Удружења српских привредника у овој земљи

Након недавне Изборне скупштине, у градићу Севену одржана је и прва седница Удружења српских привредника Швајцарске, на којој је изабрана нова управа.

Нову Управу чине: Стојан Стевановић, председник, Рада Спасојевић, потпредседник, Иван Аврамовић, секретар, Горан Јанковић, економ, Тања Радојевић, секретар, Весна Кусигерски, благајник, Виолета Алексић, медији, Радан Аврамовић, менаџмент, Чедомир Паповић и Бојан Илић – контакт са осталим удружењима, Звонко Јовановић, контакт са матицом, Петроније Тејић, контакт са Српском православном црквом.

Након бирања чланова управе, формиране су и радне групе које ће решавати све задатке како би се дошло до конкретних резултата. Један од веома важних задатака је предстојећи Свесрпски самит ЕКСПО 2018.

Удружење ће наставити да развија сарадњу са матицом, као и са Швајцарском.

Истакнуто је да добре ствари не треба мењати, па тако ни тим сарадника у матици. Рад са људима који добро познају активности Удружења је веома битан, тако да ће Удружење наставити успешну сарадњу са медијима и привредом.

Мото удружења ће од сада бити дружење са осталим привредницима широм Европе и Швајцарске, комуникација на високом нивоу и презентација удружења у пуном сјају.

Наравно, треба додати да је рад са Амбасадом и Конзулатом Републике Србије од великог значаја за ово удружење, али и велика подршка, као и сарадња са органима дијаспоре.

У наредној години ово удружење има пуно задатака, али уз нови тим и конструктиван рад биће и успешно достигнут сваки од постављених циљева.

Српски сајт/РТС