КАЛЕМЕГДАН: Отворена изложба фотографија о Швајцарској

Изложба фотографија „Grand tour of Switzerland“, у заједничкој организацији Туристичке организације Швајцарске (Switzerland Tourism), амбасаде Швајцарске у Београду и Швајцарско-Српске трговинске коморе отворена је на Калемегданској тврђави, и трајаће све до 4. августа.

Гости су на отварању имали прилику да се у неформалном окружењу, на отвореном, упознају са туристичком понудом и лепотама ове Алпске земље кроз серију фотографија њених најлепших предела.

Отварању изложбе присуствовао је његова екселенција Филип Ге, амбасадор Швајцарске у Републици Србији, као и Федерико Сомаруга, директор Switzerland Tourism-а за тржишта у развоју. У улози домаћина нашли су се и Јана Михајлова, председница Управног одбора Швајцарско-Српске трговинске коморе и регионална директорка компаније Нестлé Адриатиц, Ана Грујовић, извршна директорка Швајцарско-Српске трговинске коморе и Андреј Рељић из Швајцарско-Српске дијаспоре. Они су се усагласили како две земље деле исту предусетљивост и гостопримство према посетиоцима који долазе из других држава, као и да је овај догађај идеална прилика за грађане Србије да се боље упознају са Швајцарском, њеном културом и природним богатствима.

Сомаруга се нарочито захвалио окупљенима на интересовању за Швајцарску, истакавши добру сарадњу између те земље и Србије у области туризма. „Изложба на београдској тврђави Калемегдан инспирисаће многе грађане Србије али и туристе да отпутују и открију разноликости Швајцарске. Тура „Grand Tour of Switzerland“ обухвата четири различита језичка и културна подручја, 12 локација које се налазе на листи Светске културне баштине УНЕСКО-а, а приликом путовања пролази се поред 22 језера. Од подручја прекривених палмама до ледених, ова тура идеална је комбинација градова, села и планина“, рекао је господин Сомаруга, нагласивши да су „веома почаствовани и захвални што имају прилику да са грађанима Србије поделе лепоту Швајцарске“.

Српски сајт/Данас
Фото: Википедиа