Међународни сајам туризма

Међународни сајам туризма у Београду одржава се од 22. до 25. фебруара 2018. године, а у хали број 4 Београдског сајма, на штанду Туристичке организације Србије представиће се и Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, ЈП „Скијалишта Србије“, као и Етнографски музеј у Београду, наводи се у саопштењу ТОС-а.

У оквиру својих активности, ТОС ће ове године представити нове брошуре: „Активан одмор са акцентом на туре пешачења и бициклизма“, као и брошуру „Руско наслеђе у Србији“.

Етнографски музеј у Београду презентоваће „Славу“ и „Коло“ о чијем значају говори податак да се налазе на УНЕСЦО листи светске културне баштине.

Ове године, ТОС нуди и могућност да посетиоци имају прилику да изаберу омиљену дестинацију, сликају се и понесу кући фотографију.

Осим те две анимације, биће организован и квиз знања „Види Србију… изабери своју омиљену дестинацију“, за који ће бити додељиване награде попут: шест промотивних летова Балкан Хелицоптерс компанијом изнад Београда, Новог Сада, Златибора, Мокре горе; шестодневни ски пас за ову ски сезону ЈП ,“Скијалишта Србије“, улазнице за Етнографски музеј; карте за обилазак Авалског торња, као и многе друге награде.

У оквиру Сајма у Београду, ТОС организује 14. Сајам сувенира под називом „Види Србију“, у склопу којег ће на 30 изложбених пултова посетиоци моћи да виде сувенире и производе из свих делова Србије.

У Србији је боравило укупно 3,08 милиона туриста прошле године, што је за 12 одсто више него 2016. године, од чега је домаћих туриста било 1,58 милиона или 51 одсто укупног броја гостију, према подацима Републичког завода за статистику.