Međunarodni sajam turizma

test

Međunarodni sajam turizma

Međunarodni sajam turizma Međunarodni sajam turizma

Međunarodni sajam turizma u Beogradu održava se od 22. do 25. februara 2018. godine, a u hali broj 4 Beogradskog sajma, na štandu Turističke organizacije Srbije predstaviće se i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, JP „Skijališta Srbije“, kao i Etnografski muzej u Beogradu, navodi se u saopštenju TOS-a.

U okviru svojih aktivnosti, TOS će ove godine predstaviti nove brošure: „Aktivan odmor sa akcentom na ture pešačenja i biciklizma“, kao i brošuru „Rusko nasleđe u Srbiji“.

Etnografski muzej u Beogradu prezentovaće „Slavu“ i „Kolo“ o čijem značaju govori podatak da se nalaze na UNESCO listi svetske kulturne baštine.

Ove godine, TOS nudi i mogućnost da posetioci imaju priliku da izaberu omiljenu destinaciju, slikaju se i ponesu kući fotografiju.

Osim te dve animacije, biće organizovan i kviz znanja „Vidi Srbiju… izaberi svoju omiljenu destinaciju“, za koji će biti dodeljivane nagrade poput: šest promotivnih letova Balkan Helicopters kompanijom iznad Beograda, Novog Sada, Zlatibora, Mokre gore; šestodnevni ski pas za ovu ski sezonu JP ,“Skijališta Srbije“, ulaznice za Etnografski muzej; karte za obilazak Avalskog tornja, kao i mnoge druge nagrade.

U okviru Sajma u Beogradu, TOS organizuje 14. Sajam suvenira pod nazivom „Vidi Srbiju“, u sklopu kojeg će na 30 izložbenih pultova posetioci moći da vide suvenire i proizvode iz svih delova Srbije.

U Srbiji je boravilo ukupno 3,08 miliona turista prošle godine, što je za 12 odsto više nego 2016. godine, od čega je domaćih turista bilo 1,58 miliona ili 51 odsto ukupnog broja gostiju, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.