Отворен Интернет Маркетинг Центар Источне Србије

test

Отворен Интернет Маркетинг Центар Источне Србије

Отворен Интернет Маркетинг Центар Источне Србије Отворен Интернет Маркетинг Центар Источне Србије

У просторијама РАРИС-а у Зајечару свечано је отворен први Интернет маркетинг центар у источној Србији.
У оквиру свечаности одржана је конференција о Интернет маркетингу на којој су представљене:

– Услуге Интернет маркетинг центра,
– Предности коришћења дигиталног маркетинга у пословању,
Wеб сајт и Водич за интернет маркетинг

Иницијатива за формирањем Интернет маркетинг центра покренута је на основу резултата истраживања која су показала да предузетници источне Србије недовољно користе интернет маркетинг у свом пословању.

Отварању Интернет маркетинг центра претходио је низ активности које су дале следеће резултате:

Обучено је 8 тренера из источне Србије за самостално пружање услуга предузетницима у интернет маркетингу. Тренери су из РАРИС-а и других организација за подршку фирмама: Бизнис инкубатора, ЛЕР канцеларија, Пословних удружења, Кластера.

Израђен „Водич за интернет маркетинг“, практичан алат за самостално коришћење предузетницима које желе да побољшају своје пословање коришћењем интернет алата. Водич доступан и он-лине у оквиру сајта Интернет маркетинг центра.

Одржано 8 обука са 193 корисника о значају дигиталног маркетинга за успешност пословања. Обуке су одржане у свакој општини у источној Србији. Након одржаних обука, свако ко је желео да научи више могао је да се пријави за радионице.

Одржане 3 радинице са 30 корисника. На радионицама су предузетници стечена сазнања са презентација директно примењивали у својим фирмама. Уз менторинг тренера за интернет маркетинг, 30 предузетника је креирало, објавило и водило рекламне кампање за своје фирме на најпопуларнијим друштвеним мрежама итд.