Помозимо да Димитрије Врбанић поново заигра фудбал

test

Помозимо да Димитрије Врбанић поново заигра фудбал

Помозимо да Димитрије Врбанић поново заигра фудбал Помозимо да Димитрије Врбанић поново заигра фудбал

Димитрије је био потпуно здрав дечак, весео и живахан. Волео је да игра фудбал.

Његов живот се изненада променио 31.07.2016. године када је оболео од Трансверзалног мијелитиса – упале кичмене мождине. Све је кренуло као обична респираторна инфекција, али за само два дана, Димитрије је завршио на интензивној нези и борио се за живот. Трансверзални мијелитис је веома ретка болест која му је захватила целу кичму и довела до одузетости доњих екстремитета. Од тада је у колицима.

Његов опоравак иде веома споро. Уз огроман труд, свакодневно и напорно вежбање и уз помоћ електростимулације, десна нога се делимично опоравила. На жалост, лева је још увек слаба.

Због слабијег имунитета он не иде на рођендане, у биоскоп, позориште. Много му недостају његови другари из вртића и парка са којима је трчао, играо фудбал и жмурке. Али и поред свега, Димитрије је весео дечак. Он је борац који верује, као и сви око њега, да ће једнога дана поново трчати, играти фудбал, возити тротинет.

Тренутак који сваки родитељ жељно и са радошћу ишчекује, полазак у школу, његовој породици је тешко пао јер Димитрије није у могућности да редовно похађа наставу, због физикалне терапије, медикамената које пије, као и због његовог слабијег имунитета. Због тога ће морати да се школује од куће. Међутим, он је паметно дете које разуме зашто не може да иде у школу са својим другарима, али не одустаје од чињенице да ће им се ускоро придружити.

Да би се његов опоравак убрзао, потребне су терапије као што су електротерапија, кинезитерапије, терапија у базену и пливање, разне вежбе за сколиозу, ортотичка помагала, лонгете, појасеви и специјални улошци и ципеле за правилнији развој и ход, као и савремени уређаји и справе за вежбање, јачање и стимулацију мишића, као сто су Локомат, еxоскелетон, фес бике и редцорд којих у нашој земљи нема. У том циљу су контактиране клинике, болнице и центри за рехабилитацију земљи и иностранству које могу да му помогну.

Више детаља погледајте на http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/488/dimitrije-vrbanic