Пораз Србије од Француске у Светској лиги

test

Пораз Србије од Француске у Светској лиги

Пораз Србије од Француске у Светској лиги Пораз Србије од Француске у Светској лиги

Мушка сениорска одбојкашка репрезентација Србије изгубила је у мечу Светске лиге од репрезентације Француске резултатом 3:2.

Прва два сета освојила је Француска 25:21 и 25:20, Србија је изједначила на 2:2, а у трећем сету Француска је била боља резултатом 15:11.

Србији је за пролаз у полуфинале Светске лиге, након јучерашњег пораза од САД 3:1, била потребна победа од 3:0 или 3:1.

У полуфиналу Светске лиге ће играти Француска – Канада и Бразил – САД.

Грбић: Нисмо се бодрили и драли, већ ћутали и чекали…

Селектор Србије Никола Грбић истакао је да његов тим није пружио свој максимум да је због тога највише жали после елиминације у групи.

„Највећи жал је што нисам видео екипу да игра на нивоу на којем смо навикли и на којем желим да буде. Ако не играмо са 100 одсто могућности постајемо осредњи тим и када немамо енергију на терену, емоцију, да се међусобно бодримо, вичемо, деремо, да избацимо то из себе, онда се свако затвори у свој угао и нико не прича ни са ким, већ само ћутимо и чекамо шта ће да се деси“, рекао је Грбић после пораза од Француске.

Он је додао да је сви морају да учи из оваквих искустава, поручивши да није било све толико лоше.

„Видело да ствари не иду онако како смо навикли и да имамо пуно проблема да прихватимо такво стање, што се рефлектује на нашу игру. Свесни смо добрих и лоших страна, на чему морамо да радимо, највише на томе да морамо да играмо као у еуфорији, односно са емоцијом, јер онда улазимо у проблем чак и са екипама које нису на нашем нивоу“, навео је Грбић.

Репрезентативац Србије Немања Петрић каже да су сви играчи разочарани елиминацијом.

„Јако смо жели полуфинале, имамо квалитет, али на турниру нисмо одиграли на потребном нивоу. Утакмице се ломе на поен, два, имали смо шансе, нисмо их искористили и морамо да извучемо поуке. Овај тим има квалитет, нијансе су одлучиле“, закључио је Петрић.

Српски сајт/РТВ
Фото: Пиксабеј