Програм Уједињених нација за пословну дијаспору

Привредна комора Србије и Програм Уједињених нација за развој (UNDP – United Nations Development Programme) припремају пројекат Diaspora Home Office – Investment Centre чија тема ће бити рад са пословном дијаспором из целог света.

Први састанак тим поводом организован је половином маја у Паризу.

У раду овог скупа учествовали су угледни француски пословни људи, научници, стручњаци и лобисти српског порекла, са циљем да се прикупи што више интердисциплинарних идеја, препорука и решења за планирани пројекат.

Састанком је председавао Александар Протић, координатор пројекта и подпредседник Европске Федерације UNESCO клубова, центара и асоцијација.

Целокупни пројекат Diaspora Home Office укључује истраживања, интервјуе и форуме и у Лондону, Њујорку и Торонту.

Међународни центар алумниста, Програм Уједињених нација за Развој (UNDP) као покровитељ, чланови Пословног савета ПКС у Канади, уз подршку Центра за дијаспору ПКС, организују 8. јула тим поводом састанак и у Торонту.

Организован је разговор са 12 изузетно успешних људи о елементима које би требало унети у предлог будућег пројекта, а представник ПКС, Александар Кемивеш, говориће о инвестиционим могућностима у Србији, док ће госпођа Жељка Топаловић из UNDP говорити о самом процесу припреме пројекта.

Следећи сусрети биће у Лондону и Њујорку.

 

Српски сајт/РТС
Фото: Пиксабеј