Разгледница, шта то беше?

Будимо реални и искрени, путовало се и раније, и без интернета, навигација, дигиталних мапи, сајтова за резервацију овога и онога. Чини се да су тада путовања била мање изрежирана и да је свако било авантура за себе. Поред очигледних олакшица које нам је донело дигитално доба, ипак има неких ствари које нам је одузело.

Сећате ли се шта сте радили на првим данима летовања? Тражили да купимо поштанске марке и слали разгледнице како би стигле пре нас у домове најмилијих. Изгледа да је ово данас потпуно заборављена традиција.

Разлози су многи, доступност интернета довела је до тога да, уколико то желите, сви знају где сте у било ком тренутку. Можемо да се јавимо преко неке од апликација одмах и да нико не чека на нас и не брине. То многи практикују без обзира да ли иду на дуга или кратка путовања која су такође све чешћа.

Многи се и дан данас са сетом сећају свих тих путовања који се подсете управо када наиђу на разгледнице у давно заборављеним кутијама.

Слање разгледница имало је посебну чар, прави мали ритуал…бирање одговарајуће у мору сличних, писање порука, а онда и слање. Пробајте поново, сигурно ћете некога обрадовати, а порука на папиру засигурно опстаје много дуже од оне исписане у дигиталној форми.

 

Српски сајт