Rejf Fajns: Da nije bilo Beograda ne bi bilo ni filma “Bela vrana”

test

Rejf Fajns: Da nije bilo Beograda ne bi bilo ni filma “Bela vrana”

Rejf Fajns: Da nije bilo Beograda ne bi bilo ni filma “Bela vrana” Rejf Fajns: Da nije bilo Beograda ne bi bilo ni filma “Bela vrana”

U okviru 47. Festa, u Sava Centru je prikazan film „Bela vrana“, delom sniman u Beogradu. Reditelj i glumac u ovom filmu, Rejf Fajns izrazio je veliku zahvalnost svima koji su u Srbiji pomogli njegovu realizaciju.

„Ovaj film, koji ste upravo pogledali, bilo je moguće realizovati zahvaljujući vama, Beogradu i neverovatno talentovanim filmskim umetnicima“, istakao je Fajns u punoj sali Sava Centra.

Priznati britanski glumac izašao je na scenu sa spiskom u ruci, jer, kako je objasnio, želi da svima poimence zahvali na pomoći.

Slavni glumac predstavio je i baletskog igrača poreklom iz Ukrajine, Olega Ivenka, koji je „postigao što nijedanan glumac ne bi mogao“ tumačeći legendarnog Rudolfa Nurejeva, kao i producentkinju Gabrielu Tanu, „najuporniju osobu koju poznaje“.

„Bela vrana“ je biografska priča o Rudolfu Nurejevu i pruža uvid u umetnikov rani život sve do nečuvenog skandala kada je 1961, usred turneje, prebegao iz Sovjetskog Saveza na zapad.

Pored Ivenka, Dugalića, Filipovića, Maksića i Kostjukova, u filmu igra i poznati baletski igrač Sergej Polunjin, kao i srpski glumci Radoslav Rale Milenković, Pavle Čemerikić, Milutin Milošević, Tamara Krcunović…