Слатко, а здраво: Ћао шећеру – бренд који се развија на нету

„Ћао шећеру“ је бренд здравих и слатких производа, занимљивог и двозначног назива који су осмислили Јелена и Стефан, млади пар из Београда који је решио да се окрене здравом начину исхране.

– Све је почело од филозофије, којом се иначе бавимо, да бисмо, постепено, преко тренирања стигли и до жеље да се ми здравије хранимо. Након оређеног периода заједничког живота схватили смо да желимо да променимо своје навике – започињу причу Јелена и Стефан. 

По већини навика ово двоје младих живе као и сви њихови вршњаци – раде неколико послова, често путују, друже се….

– Почели смо да истражујемо шта и како би требало да променимо у нашој личној свакодневној исхрани како бисмо се боље осећали, били здравији, бистрији, виспренији па и бољи људи. Тако су настале прве бомбице, тачније пет различитих укуса, а све без шећера.

Уследили су месеци усавршавања рецепата, мењања и додавања састојака… После годину дана анализа, више од 200 састанака, одлуке да раде за себе и велике помоћи пријатеља, „ћао шећеру“ је почео да живи овог лета. За сада је на тржишту неколико укуса: лешник, поморанџа, кикирики, пистаћи и кокос.

– Желимо да напоменемо да нам је велика подршка био пријатељ Петар. Он је део наше мале породице. Разговарали смо са многим нама блиским људима, пре него што смо се упустили у ову авантуру.

Јелена је запослена у једној великој међународној компанији, а Стефан је некадашњи фудбалер, а сада писац и маркетиншки стручњак.

– У ову причу смо ушли пре свега како бисмо људима послали поруку колико је важно окретање себи. Из било ког угла, на било који начин, како год коме одговара. Међутим, за тај “посао“ неопходна је јака воља, која произилази из јаког карактера, зато ћете у нашим постовима често виђати хештег #ЈакКарактер, како бисмо охрабрили људе, наше пријатеље (фанове) да истрају и наставе даље. Фокусирали смо се на једно поље, на исхрану, и сходно томе полако мењамо свест о о здравијој исхрани, али не кријемо да је ово посао од кога желимо и да живимо. Верујемо у наш производ, а верујемо и да ће то постати и наш први посао. Било би неозбиљно да на посао гледамо дугачије – наглашава Стефан.

За разлику од многих, они су кренули од онлајна ка офлајну.

– Млади смо, желимо да радимо, имамо доста искуства у онлајну. Желимо да радимо, проширимо се и зарадимо за себе и друге. Даљи планови су да проширимо производњу, радимо на промоцији и отворимо радњу.

 

Душица Антић-Рашић