СТЈУАРДЕСЕ У ЕМИРАТИМА: Колико заиста зарађују?

 

Посао кабинског особља у највећој авио-компанији у УАЕ није без разлога толико популаран…

У компанији „Емирати Ерлајнс“, која важи за једну од највећих у Заливу, ради више од 50.000 људи. Међу њима је и велики број стјуардеса са простора бивше Југославије.

Ако сте као девојчица говорили да ћете кад порастете бити стјуардеса, ево потврде зашто вас дечја интуиција није варала.

Стјуардесе у овој авио-компанији не само што имају прилику да пропутују светом, већ и да лепо зараде.

Укупна плата за чланове посаде састоји се из три дела – основне месечне плате, додатка у односу на број сати летења и џепарца за иностранство.

Основна месечна плата за чланове посаде износи 4.220 АЕД (дирхама). Сваки сат лета плаћен је по 57 АЕД. Примера ради, сваки члан посаде месечно има минимално 80 сати лета, пише портал  Наш БИРО.

Постоје и друге привилегије у којима кабинско особље ужива: обезбеђен смештај, најчешће и обезбеђена храна, велики попусти на авио-карте, боравак у луксузним хотелима и ризортима широм света ако лет подразумева одлазак из Дубаија на неку удаљену дестинацију…

Наравно, посао није лак (иако ће увек бити оних који тврде другачије!), али је леп и исплатив.

Уколико желите да радите као стјуардеса на Блиском Истоку, кликните ОВДЕ и погледајте како би требало да аплицирате и припремите се за интервју.

Огласе за посао пратите на нашем порталу – и убудуће ћемо вас, као и до сада, обавештавати када авио-компаније са Блиског Истока буду расписивале конкурсе за стјуардесе на просторима бивше Југославије.

Срећно!

 

Српски сајт/ Наш БИРО
Фото: Википедиа