ТОБ на годишњем самиту Светске федерације градова у туризму WTCF од 2. до 4. септембра

Туристичка организација Београда учествује на годишњем самиту Светске федерације градова у туризму WTCF, чији је Београд члан од 2016. године и које се ове године одржава у Хелсинкију.

WTCF је организација која окупља преко 200 чланова од чега 145 градова и 73 институције, посвећених глобалној сарадњи у туризму, са посебним акцентом на приступу кинеском тржишту које са уделом од 20% укупног туристичког промета, представља највеће туристичко тржиште на свету.

Београд на овогодишњем самиту, чија основна тема је концепт „паметних градова“ у туризму, представља Миодраг Поповић, директор ТОБ, који је у Хелсинкију имао више разговора са представницима града домаћина, али и прилику да нашу туристичку понуду представи посебно г. Сивену Шуу из Министарства културе и туризма НР Кине као и гђи. Веб Шућионг, заменику генералног директора департмана за културу и туризам.

Посебно значајни су били разговори који су се односили на алате на друштвеним мрежама као и напредак у свом видовима комуникације и плаћања путем интернета али и могућност долазака кинеских гостију у Београд преко Хелсинкија, после увођења директне линије Ер Србије између Београда и Хелсинкија.

 

Фото: Промо