У сусрет кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021: Изложба у Кинеској четврти

У сусрет кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021: Изложба у Кинеској четврти

У сусрет кандидатури Града Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, у Новом Саду ће бити одржана изложба Кинеска четврт, у оквиру којегће бити представљени резултати рада истоименог студио-пројекта, реализованог током 2017/2018 године, на предметима Архитектонско пројектовање 1, Урбанистичко пројектовање 1 и Архитектонско пројектовање 2, уз подршку Мануал музеја заборављених уметности (М.Ф.А.М.).

Читав пројекат постављен је у средиште актуелних културних и урбаних политика града, које интензивно разматрају и експлоатишу простор Кинеске четврти. Управо зато, креативно истраживање и рад студената ослоњено је на релевантне развојне процесе културе и друштва, актуелне архитектонске и урбане стратегије, потребе институционалне и алтернативне културне сцене, садашње и будуће кориснике- привреднике и креативне раднике, а у циљу креирања и представљања просторних интервенција осетљивих на јединствени карактер и амбијенталне вредности простора.

Изложба је резултат дугогодишње сарадње компаније Мануал и Факултета техничких наука, одсека за архитектуру и урбанизум, са којим је Мануал потписао споразум о уметничко-истраживачкој и пословно-техничкој сарадњи.

Изложба ће бити постављена у четвртак, 21.јуна, од 18х, у просторијама Мануал музеја заборављених уметности, у Кинеској четврти (М.Ф.А.М. Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад).