Весна Законовић-Арежина – Нова збирка прича „Љубав је (с)лепа“

Весна Законовић-Арежина – Нова збирка прича „Љубав је (с)лепа“ Весна Законовић-Арежина – Нова збирка прича „Љубав је (с)лепа“

Весна Законовић-Арежина је писац, радијски водитељ, блогер. Након књига „Иде мацан око тебе“, „(Не)верујем у љубав“, „Мама ипак зна најбоље“ и збирке прича „Савршен кад не треба“, почетком 2019. године издала је и збирку прича “Љубав је (с)лепа”.

Нова књига је пре свега пар дана угледала светлост дана. По чему је слична, а по чему се разликује у односу на претходне сем што је аутор исти ?

– Нова књига је зрелија, јер се и аутор тако осећа ;). Ја и даље говорим и пишем о љубави, јер љубав покреће свет, и то није фраза. Као што рекох на почетку нове књиге, пишем белетристику, јер живот је кратак и јебеш све ако ти у њему није забавно.

Коме се обраћате у књизи?

– Обраћам се свима са којима сам на истој таласној дужини. Онима који живе љубав, у њој проналазе инспирацију, траже снагу и одговоре на сва животна питања.

Какве су прве реакције?

– Прве реакције су сјајне, и нескромно ћу рећи да то јесам очекивала након успеха књиге САВРШЕН КАД НЕ ТРЕБА. Мој Инстаграм профил #kevazakon је база где сви могу да добију информације о књизи, чак је и наруче ако желе. Често објавим коментаре својих читалаца, јер на почетку и на крају, то је једино важно. Моја љубав из инбокса.

Волите да се играте са насловима. И ова књига, као и “(Не) верујем у љубав” може да се чита различито. Остављате читаоцима да одлуче како ће да протумаче?

– Баш тако. Овде се не ради о томе шта је писац хтео да каже, већ како су то читаоци доживели. И сматрам да је то много важније, јер је писац шта је хтео већ и написао ;))))

Љубав је неисцрпна тема, а опет се чини да је све речено. Да ли то да ли је Љубав слепа или лепа зависи и од година у којима смо?

– Немам дефиницију љубави. Теме црпим из искуства, како својих, тако и људи који ме окружују. Каква ће вам љубав бити, некада зависи само од срца два, а некада… Некада је, као што написах у књизи САВРШЕН КАД НЕ ТРЕБА… Као у играма на срећу. Коцкаш се и надаш се да ће да те усере. И нема то везе са годинама. Неко се сконта још у пубертету, неко тражи одговоре до краја свог постојања.

Када неко каже српски, шта вам прво падне на памет?

Народ. Који никако да нешто научи из своје историје, исправи грешке и крене напред.

Ћирилица или латиница и зашто?

Волим ћирилицу, користим оба писма. Због посла ми је једноставније да пишем латиницом.

Које вам је омиљено српско јело?

Српску кухињу обожавам, на југу сам одрастала, па се роштиљ, ајвар и сува пуњена паприка подразумевају, али сам због баке заволела и укусе Војводине.

Омиљена туристичка дестинација у Србији?

У Нишкој Бањи сам завршила основну школу и некако увек помињем бањски туризам као неискоришћени потенцијал. Србија је најлепша на свету, зато што је моја, и где год се окренеш постоји нешто лепо и јединствено. Златиборски крај ми је прелеп, често смо породично тамо.

Најлепши српски град и зашто?

Волим Ниш јер сам се тамо родила и одрастала. Царски град. Са најдражом Бањом. Једином која има своју химну. Волим Београд јер сам овде одрастала и живим. Волим Нови Сад, волим Крагујевац. Не могу да кажем који је град најлепши, зато што је сваки леп на свој начин. И другачији. Кад схватимо колико смо због те различитости фантастични, свима ће нам бити боље.

Уметничко дело или књига са наших простора које највише волите?

Све што су написали Бора Станковић, Сремац, Ћосић.

Шта је за вас највећи српски бренд?

Највећи српски бренд је Новак Ђоковић. Наши кошаркаши, такође.

Душица Антић-Рашић
Српски сајт