Влада и Љуба: Прича о одгајању деце која инспирише стотине пратилаца! 
сеп
04
Влада и Љуба: Прича о одгајању деце која инспирише стотине пратилаца!  by Andjelka Tomović / with 0 comments

Владимир Савић је модни дизајнер из Београда, уредник једног од најстаријих модних магазина у Србији, Љубичин супруг и оно чиме се највише поноси тата једног Тодора и једне Петре. Влада и Љуба, како гласи и назив њиховог инстаграм профила, кроз свакодневне породичне активности инспиришу стотине пратилаца како провести дан са децом вредан памћења. Свакодневне обавезе преточене у Инстаграм приче и илустрације њихових заједничких тренутака могу вам дати идеје и предлоге како да и напоран дан претворите у забаву и игру.

Где је Србија у односу на свет када је модни дизајн у питању?

- То је заиста тешко питање јер бавити се било којом уметничком дисиплином у Србији данас изискује много напорног рада и представља прави изазов. Циљна група за ауторску моду је јако мала па би требало да се промени једна цела друштвена слика да би се и ситуација у моди заиста променила. Ово поднебље заиста има велике таленте како у моди тако и у дизајну уопште и то је највећи наш потенцијал.

Модни уредник сте једног од најстаријих магазина у Србији, да ли на то гледате као на олакшавајућу или отежавајућу околност?

- Бити модни уредник у Базару, најстаријем женском магазину у бившој Југославији, и радити после великих имена као што су Александар Јоксимовић, Чедомир Чедомир и Марија Крањц представља заиста велику част али и одговорност. Иако сам у редакцији већ целих десет година још осећам велику страст док радим. То стално праћење моде, анализирање трендова и познавање колекција готово свих брендова помаже ми да моду гледам из потпуно другог угла од оног дизајнерског. Помаже ми да будем у добој модној кондицији и увек информисан.

 

Инстаграм профил који водите са својом супругом прати велики број. Колико је тешко свакодневицу све преточити у то да изгледа да је тако једноставно?

- Прича о једном одрастању како смо у поднаслову именовали наш инстаграм профил је кренуо савим случајно, као потреба да са пријатељима поделимо део неких наших лепих породичних тренутака и да испричамо управо то, причу о одрастају наше деце. Испоставило се да се поред наших пријатеља то допало и много већем броју људи и тако је кренуо тај талас позитивних реакција. Наш мотив је и даље да својим причама мотивишемо и инспиришемо друге људе и да размењујемо искуства са другим родитељима. А, на питање да ли је тешко имамо само један одговор – не ! Јер интаграм профил за нас није посао, нити желимо да он то буде, он је за нас чисто задовољство и љубав.

Колико је тешко у данашње време деци организовати сваки дан, а да буде иоле занимљив, поред свих обавеза и послова? 

- Ми се трудимо да што више времена проводимо са децом истражујући и учећи разне занимљиве ствари у свету око нас, али и одмарајући заједно. Одлазимо често у природу, организујемо сами излете, креативне радионице, спортски дан или дружења са вршњацима. Гледамо да и нама и њима буде занимљиво, креативно, да и када учимо то буде кроз игру, потпуно ненаметљиво да заправо учимо неке важне животне лекције. Нама то не представља ни обавезу ни напор, то је за нас само љубав, она најачистија и највреднија коју имамо. Одгајање и васпитање наше деце за нас је животни приоритет.

Зашто баш Инстаграм као друштвена мрежа?

- Ја као дизајнер сам прави визуални тип па је слика за мене заиста једна врста комуникације, а како се инстаграм базира баш на фотографији отуда и моја потреба за тим видом социјалног умрежавања. Не смемо заборавити да смо ми крајњи филтер, кога пратимо, кога прихватамо за пријатеља и шта желимо да се нађе на нашем феед-у је само наш избор. Ми смо уредници!

Шта је Kids Room Concept?

- Од када смо добили Тодора и Петру не престаје наша потрага за креативним, лепо дизајнираним играчкама које буде машту, подстичу креативност, а на крају крајева које могу бити и довољне издржљиве. Иако је то ствар укуса увек смо се згражавали депонијама пластике који родитељи праве гомилајући пластичне, некреативне, кинеске играчке које трају недељу дана, а можда и краће. На крају после много испробавања и трагања свуда по свету пронашли смо те савршене играчке и несебично желимо да их поделимо са другим родитељима и зато смо основали Kids Room Concept. То је заправо породични пројекат који ће за почетак имати мултибренд шоп у коме ће с наћи сви они европски брендови које смо ми као родитељи куповали сваки пут када пређемо границу земље а које су наша деца просто обожавала. Зато смо осетили потребу да као родитељи, а не као бизнисмени, поделимо са свима цео један креативни свет који ће носити име Kids Room Concept.

 

Анђелка Томовић
Фото: Приватна архива

0 Comments

Leave a Comment

Anti-spam test:
+=