ВОЈНИ АВИОН СЕ СРУШИО КОД КОВАЧИЦЕ: Пилот погинуо, други у тешком стању

test

ВОЈНИ АВИОН СЕ СРУШИО КОД КОВАЧИЦЕ: Пилот погинуо, други у тешком стању

ВОЈНИ АВИОН СЕ СРУШИО КОД КОВАЧИЦЕ: Пилот погинуо, други у тешком стању ВОЈНИ АВИОН СЕ СРУШИО КОД КОВАЧИЦЕ: Пилот погинуо, други у тешком стању

Војни авион Војске Србије са два пилота срушио се јутрос, нешто после 9 часова, на ободу Ковачице.

Према првим и незваничним информацијама, оба пилота су се катапултирала, један је погинуо, а други је у тешком стању. Реч је о супергалебу Г4. Авион је пао на њиву, а мештани тврде да се чак и чуло како је мотор престао да ради.

У Министарству одбране Србије су потврдили да је до незгоде дошло, али да у овом тренутку прикупљају све неопходне информације и да више од тога не могу да кажу.

На лице места одмах су упућени хеликоптери Војске Србије како би помогли у проналажењу и збрињавању пилота. Нажалост, један пилот је преминуо а други је хеликоптером превезен на ВМА са тешким повредама.

Супергалеб Г4 Војске Србије је тренажни авион који је био на редовној летачкој обуци. Реч је о авиону са турбо-млазним мотором.

Погинули и повређени пилот припадали су 252. ескадрили РВ и ПВО, стационираној на аеродрому у Батајници.

Подсетимо, прошле године, готово на исти дан, у истом авиону и из исте јединице у Батајници током рутинског лета на обуци погинула су два пилота Војске Србије – Дејан Пандуровић и Ненад Ћулибрк.

Српски сајт/Курир