БАКИНА КУХИЊА: Јутјуберка коју прати 40 хиљада људи! (ФОТО+ВИДЕО)

Бакина кухиња – приватна архива

Данас, у време модерних технологија, већина нас не почиње било шта да ради без консултовања Гугла или Јутјуба. Уз туторијале на интернету, све је много лакше и једноставније. Оно што не знамо, с лакоћом можемо да савладамо. Те тако пре спремања неког јела, углавном ћемо прво покушати да нађемо видео рецепт на Интернету. И тамо ће нас, поред неколико стотина домаћих канала сачекати и један необичан, канал Јелене Јеле Петровић – Бакини видео рецепти.

Власница овог канала је Бака Јела из Деспотовца која за себе скромно каже да се ни по чему много не разликује од осталих бака овог света.

– Ја сам скромна, радна и тек помало необична бака јер радим нешто, што остале баке у мојим годинама, не раде. Снимам рецепте, пишем и уређујем блог Бакина кухиња и дружим се са хиљадама младих људи на свом каналу и друштвеним мрежама.

Овој баки није необично слагање са младим људима, а у прилог томе говори и чињеница да су јој неки од њих управо и дали идеју за покретање прво блога, а онда и сајта.

– Заправо сам све од младих људи и научила. У свету блоговања сам већ неких десетак година. И могу да кажем да су одувек били веома посећени, јер су бакини рецепти прави домаћи. Само снимање сам кренула јако несигурним корацима, са слабом камером, али и са великом жељом да младима покажем и да их научим да кување није баук, већ велико задовољство, и пре свега – љубав!

Касније је, каже бака Јела, било све лакше, мењао се квалитет опреме, али је квалитет рецепата остајао исти и до дана данашњег.

– Почетак је увек тежак, иако су рецепти увек било добри, квалитет снимака није био задовољавајући, било су слабо осветљени и мутни. Временом сам набавила бољу камеру, стекла искуство у снимању и резултати нису изостали. За годину дана постојања канала имала сам око 2 хиљаде пратилаца, данас, после две године, их је преко 40 хиљада из целог света!

Међутим, иако је савладала све модерне технологије и не пада јој тешко да сваког дана креира нови видео рецепт, Бака Јела није сама у свему овоме. Она има велику помоћ и подршку свог мужа, деке Милана, са којим је у браку 40 година!

– Дејка је ипак моја главна подршка, мој животни сапутник, камерман, снабдевач и без њега овај канал не би могао да функционише. Око техничких ствари ми помажу моји сестрићи и админ на сајту кога не мењам већ 10 пуних година. А, видее монтирам сама – са поносом каже бака Јела.

Иако је данас успешна блогерка и влогерка и има велику подршку, није одувек било тако. Како каже нису сви веровали у њен успех, иако је она била сигурна да ово што ради јесте добро и квалитетно и да је питање времена када ће се и други људи у то уверити.

– Пријатељице ме подржавају и помажу око рецепата, идеја и предлога, а неке од њих су чак и гостовале на мом каналу.

Бака Јела је поносна на чињеницу да њени рецепти имају прилику да се чују, виде и замиришу у домовима широм света.

– Имам велики број пратилаца из дијаспоре, из целог света… Немачке, Аустрије, Аустралије, Новог Зеланда… Моји пратиоци су моје драге пчелице и за мој канал кажу да је Југославија у малом. Поносна сам на своју публику јер су ту претежно млади који, осим што гледају рецепте и спремају их,  се и јако лепо друже на мом каналу.

А, како баке важе за мудре и дивне особе, замолили смо и бака Јелу за неки савет млађима…

Дружите се драги моји, искористите живот да нешто научите, прочитате и што је најважније да нешто корисно урадите. А, корисно је само оно што може послужити и вама и другима – завршава бака Јела.

 

Анђелка Томовић
Фото: Приватна архива

4 thoughts on “БАКИНА КУХИЊА: Јутјуберка коју прати 40 хиљада људи! (ФОТО+ВИДЕО)”

  1. Naša baka, baka svih nas kojom se svakoga dana oduđevljavamo. Jedno milo divno biće u pratnji svoga supruga našeg dejkenam je svima prirasla za srce, Prosto svakoga privuče svojim strpljenjem da nam sve lepo objasni korak po korak, ispriča nam ponekad i divne priče i društvo na njemom kanalu je kao velika lepa porodica

  2. Draga redakcijo. Hvala Vam na objavljivanju ovako divnog teksta u vezi nase bake. Nasa baka je super baka koja se trudi da prenese njeno znanje i umece svima nama. Od bake su mnogi naucili kako da kuvaju ona prava tradicionalna jela, kako da umese lepe pogace i peciva, kako da naprave lepe torte, kolace, dzemove itd. Nasa baka je jedinstvena i hvala joj sto postoji. Srdacan pozdrav Vama, baki, deki i svim dragim prijateljima bakinog kanala od Branke iz daleke Australije.

Затворено за коментаре.