ДИДС 2020: „Тихе интернет револуције“

Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) 19. марта 2020. године у хотелу „Metropol Palace“ организује једанаесту по реду годишњу конференцију Дан интернет домена Србије – ДИДС 2020, под слоганом „Тихе интернет револуције“.

Иза нас је десет ДИДС конференција и десет великих прича о интернету. Једанаести ДИДС начеће нову декаду крупних питања са амбицијом да покаже где смо данас и куда, можда, идемо, присећајући се одакле смо пошли и шта нам се у међувремену догађало.

Програм овогодишњег ДИДС-а, као и претходних година, одвијаће се у три блока у којима ће учествовати већи број истакнутих стручњака из земље и света.

ДИДС 2020 покренуће питање да ли зарад настојања да се обезбеди више него потребна приватност корисницима интернета, заправо се жртвује њихова безбедност. Да ли ће нови протоколи који омогућавају приватност приступа жељеној веб локацији урушити основну структуру интернета, и како ће то утицати на искуство крајњих корисника. Да ли ћемо, препуштајући технолошким дивовима да брину о нашој приватности на интернету, глобалну мрежу претворити у „локалне засеоке“?

ДИДС 2020 ће кроз резултате недавно спроведеног истраживања тржишта дати увид у начин пословања домаћих микро, малих и средњих предузећа, са фокусом на њихово коришћење интернета у пословне сврхе. ДИДС ће се позабавити тиме како је интернет трансформисао пословање и да ли је активна употреба интернета пресудан услов за успешан пласман и промоцију производа и услуга.

На трагу промоције и пласмана, ДИДС 2020 ће објаснити какву је револуцију интернет направио у маркетингу, како је утицао на (р)еволуцију појма брендинга и омогућио потрошачу да о бренду говори гласније него бренд сам о себи. Разматраће како интернет утиче на процес стваралаштва, али и промоције уметности, истовремено се питајући да ли је интернет доба ера симбола у којој један емоџи може да замени цео пасус књиге.

Као и претходних година, заинтересовани посетиоци ДИДС-у могу присуствовати бесплатно. Међутим, због ограниченог броја места регистрација је обавезна и почеће у другој половини фебруара.