ФИШ ФЕСТ 2019.

Традиционална гастрономско туристичка манифестација, Фиш Фест, ове године ће се одржати од 5. до 8. септембра у на Платоу код Куле Небојша.

Припремање и служење специјалитета од речне и морске рибе и медитеранских специјалитета представиће Асоцијација шефова кувара Србије, Кулинарска федерација Србије и гостујући кувари из Црне Горе, БиХ, Хрватске и Словеније. Своје производе ће изложити произвођачи вина, сира, маслиновог уља, зачина, старих заната, а кувари ресторана Воденица ће припремати рибљу чорбу у казанима од 100 литара.

Први дан фестивала је најављен као „дан сарајевске кухиње“ па ће у четвртак 5. септембра кувари из Сарајева пред публиком припремати сарајевске пите, бурек и ћевапе. Петак је „дан медитеранских специјалитета“. У суботу ће се одржати такмичење младих кувара, док ће се у недељу такмичити професионалци у кувању рибље чорбе.

У вечерњим часовима сваког дана посетиоце очекује богат музички програм, када ће уживати у концертима група Апсолутно романтично, Ођила, Рок лавиринт, Николе Грбића и Тинитус бенда.

Улаз је слободан.