Сајам туризма у Београду: Лето је ближе него што мислите

Сајам туризма у Београду одржаче се на Београдском сајму од 21. до 24. фебруара 2019. Ове године биће одржан 41. сајам туризма под слоганом “Лето је ближе него што мислите”, најавили су организатори.

У седам хала Београдског сајма представиће се туристичке агенције, савези и организације, хотели, туристички центри, ваздухопловне компаније, међународни тур-оператори. Биће промовисани најновији трендови и збивања у међународној туристичкој индустрији, као и нови концепти и могућности за путовања и нове перспективе у развоју туристичког бизниса.

Земља партнер овогодишњег Сајма туризма је Бугарска.

У сарадњи са Привредном комором Србије и Европском мрежом предузетништва уведен је Б2Б пословни портал намењен регистрацији како излагача, тако и пословних посетилаца и њиховом међусобном умрежавању.

До сада је пријављено 425 излагача и суизлагача.

Уз Сајам туризма истовремено ће се одржавати још три манифестације – 10. међународни сајам вина БеоWине, 15. међународни сајам хотелско-угоститељске опреме ХОРЕЦА-ОПРЕМА и 15. сајам сувенира “Посетите Србију”.

До сада је своје учешће на БеоWинеу пријавило око 50 излагача, а поред домаћих винарија учесници долазе из Италије, Аустрије, Словеније, Хрватске, Бугарске, Пољске, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Турске.

На сајму вина ће се представити и произвођачи француских сирева, херцеговачке и црногорске пршуте, маслиновог уља и осталих деликатеса.

Српски сајт/Б92