СРПСКА МОДА ПОНОВО НА FASHION WEEK У МИЛАНУ СТИЛИЗОВАНА СРПСКА НАРОДНА НОШЊА НА МИЛАНО FASHION WEEK-У

СРПСКА МОДА ПОНОВО НА FASHION WEEK У МИЛАНУ
СТИЛИЗОВАНА СРПСКА НАРОДНА НОШЊА НА МИЛАНО FASHION WEEK-У

Док се лагано припрема за 11. Националну недељу моде која ће се у новембру одржати у Новом Саду, тим Serbia Fashion Weeka путује по свету и прзентује домаћу моду на најбољи могући начин. Следећа станица је престоница Ломбардије, али и целокупне италијанске модне сцене – Милано. У време одржавања Милано Fashion Weeka, у оквиру платформе Mad Mood која траје од 22. до 24. септембра српску моду представљаће дизајнерка Наташа Жупац. Захваљујући уговору који је са овом платформом потписао Serbia Fashion Weeka, Наташа Жупац представиће се ревијом на којој ће приказати колекцију Азбука инспирисану културом, уметности, обичајима, лепоти живљења и пре свега традицијом српског народа.

– Инспирацију за ову колекцију пронашла сам и у једним драгоценим примерком традиционалне ношње, који је припадао мом деди. Носио га је у формалним приликама, трудећи се да одржи обичаје нашег народа макар и кроз тај минорни чин. Моја је жеља да наставим његову тежњу, и да барем на трен оживим богату српску културу и умеће израде костима.

Колекција је моје виђење традиционалне ношње кроз прогрес времена; њена еволуција кроз неко ново време и нове генерације. Костими су савремени и обилују карактеристичним детаљима и орнаментима што даје им драж којом одишу – каже српска дизајнерка Наташа Жупац и додаје са нестрпљењем ишчекује своју ревију у Милану.

– Италија је извор свих мојих модних надахнуца, те се ми као мала земља на модној мапи нећемо такмичити са њиховом јачом страном већ ћемо наступити са нашим атрибутима, утемељеним на спрској традиционалној ношњи и култури. Наша традиција је неисцрпна ризница коју треба показати свету, и сачувати од заборава непроцењиве вредности које чине лепоту и дух наше уметности – додала је Наташа.

На овај начин захваљујући Serbia Fashion Weeka наши модни дизајнери настављају успешно да представљају своју земљу и нижу успехе на најзначајнијим недељама моде као што су Paris Fashion Week, New York Fashion Week, St. Petersburg Fashion Week, Malta Fashion Week, Недеље моде у Атини, Прагу и многим другим.

Прошле године у време одржавања Milano Fashion Weekа на платформи Mad Mood представиле су се истакнуте дизајнерке Марија Шабић, Хана Сирћо и Милица Тричковић. Овога пута, раме уз са иконама моде као што су Roberto Cavalli, Giorgio Armani, Gucci, Fendi, Max Mara и многи други, у Милану ће се представити Наташа Жупац чија ревија ће се одржати у велелепном здању Palazzo Turati via dei Meravigli.

После тога, ову колекцију Наташа ће приказати и на Serbia Fashion Week-у, јединој лиценцираној Недељи моде у Србији и највећем модном догађају у Југоисточној Европи који ће биће одржан од 21. до 26. новембра. Уз учешће више од 50 креатора из целог света, Нови Сад ће имати прилику да угости и једну од највећих модних звезда на свету.